Mål

Kennel HiJacks lægger stor vægt på at hundene både kan fungere optimalt på jagt og samtidig leve op til racens eksteriør standard. Hundene skal tegne sig efter den originale engelske standard og være kvadratiske i højden 31-38 cm. Her vægter brystkassens fleksibilitet og størrelse højest, da den er altafgørende om hunden fungerer på jagt. Kennel HiJacks forsøger så vidt muligt at avle i størrelsen 32 cm, da denne kan følge med på drivjagter samt gravjagter. Indtil videre er det gået den rigtige vej og hundene lægger i størrelsen 31-34 cm i skulderhøjde.  

Kennel HiJacks går efter DUAL jagthunde og besidder Danmarks første 3xChampion Jack Russell Terrier i den tidligere klub. Flicka er både Dansk og Finsk Gravchampion, samt Dansk Eksteriørchampion i JRTC GB. I 2018 blev hun ligeledes Dansk Veteran Champion i både Dansk Kennel Klub og i Dansk Terrier Klub. Og i 2019 blev hendes finske gravchampionat også anerkendt i DKK. Venturo og Troja har ligeledes anerkendte gravprøver i ind- og udland og i 2018 fik Venturo også sit første internationale certifikat (CACIB).
 

Hundene

Kennel HiJacks består af 3 Parson Russell Terriers, fordelt på mormor Flicka og børnebørnene fra HiJacks 5th.  

Læs meget mere om hundene under deres profil ved at klikke på navnet.          

     

Flicka

 Flicka

Flicka har simpelthen vundet stort set alt hvad hun har sat sig for. Hun blev DJRKT's første der modtog det Danske Gravchampionat og den yngste der nogensinde har fået maksimal point flere gange i træk. Ligeledes har hun fået titlen Finsk Gravchampion på CV'et og høje placeringer til udstillinger. Slut 2016 blev hun også den første hund i DK med begge titler i Dansk Jack Russell Terrier Klub, da hun blev Dansk Eksteriør Champion til årets sidste udstilling. Hun bruges aktivt på jagt, primært efter ræv, men også som driver. Selv efter skiftet til DKK, så slog hun igen rekorder ved at være den første Parson til at modtage Veteran Champion titlen i både DKK og DTK i 2018. I 2019 blev hun ligeledes den første danske Parson med Finnish Working Champion.

 

HiJacks 5th I'm Always Spot on

Wally er fra HiJacks 5th kuld og dermed barnebarn til stamforældrene for Kennel HiJacks. Allerede inden han var fyldt 1 år, var han godkendt som den første Parson i Danmark, til at stå i brugsklassen. Sidenhen har det blot gået fremad for den unge fyr. Som 1,5 år gammel blev han godkendt til at stille i Cruft 2023 og efter et par måneder, kunne han også prale af sin første eksteriør titel, nemlig Polsk Champion (eksteriør). Der er en stor fremtid for den unge fyr, som i 2023 vil indgå i den danske avl.

 

 

 

HiJacks 5th I'm a fine Lady

Leica er ligeledes fra HiJacks 5th kuld og forventes at indgå i avlen i 2023. Til daglig går hun hos familen Møller, som bruger hende aktivt på drivjagt og apportering. 

 

 

 

 

 

 

De andre hunde i huset

Der er selvfølgelig også andre hunde i huset, da den store passion er jagthunde.

 

 

Russell

Russell var min første hønsehund, men i sommeren 2023 blev han solgt til en anden jæger, som kunne give ham alle de nødvendige eventyrer på jagt, som jeg desværre ikke kunne give. Han var min helt store stjerne i udstillingsringen, men fik aldrig mulighederne for at bruge ham aktivt på jagt. Det udlever han nu i fulde drag på Bornholm, hvor opdrætter også holder et skarpt øje med hans udvikling.

Han er savnet hver dag, men han lever nu et luksusliv som jagthund.

 

 

 

 

 

 

 

 

De kærligste minder

Desværre lever de kære hunde ikke for evigt på denne jord, men altid i vores minder.

Venturo - my soulmate

Mors lille charmetrold var efter Figo og Flicka. Han var alletiders mix af de to og en skarp lille jagthund. Hans lille størrelse, var aldrig en hindring for ham, så han ville helst bare løbe marken og stranden tynd med Russell, og trods de 30 kg's forskel, så fulgte han godt med. Hans sind var yderst følsomt overfor sine kære og han fulgte mig i tykt og tyndt. Han lærte mig værdien i alsidigheden og vil altid være min soulmate. Han blev brugt aktivt på jagt efter ræv i grav, apportering af fugle på land og drev med rådyr.

En sprængt galdeblære blev desværre også hans endelige og vi måtte sige farvel alt alt alt for tidligt. 02.03.2013 - 16.03.2020.

 

 

 

 

Figo Smil til fotografen

 

Figo - my Master

I huset var han kendt som den arbejdssomme og han var hovedårsagen til utrolig mange eventyr. Han introducerede mig til jagt og værdien i at træne sit optimale. Han var den godmodige og yderst tålmodige fyr, der gav de mest arbejdsvillige hvalpe med et sundt sind og krop. Sygdom rev ham desværre alt for tidligt væk og han vil altid været savnet i flokken.

03.06.2007 - 01.08.2018

 

 

 

 

 

Tidligere hunde

Min dejlige Sparky er solgt og bor nu i Sverige på en ødegård, hvor hans blide væsen er godt selskab for hans nye ejer. Han er lillebror til Figo og derfor ligeledes engelsk og skotsk. Se meget mere om ham herunder.

Begge drenge

Sparky profil

 

 

Sparky