Mål

Kennel HiJacks lægger stor vægt på at hundene både kan fungere optimalt på jagt og samtidig leve op til racens eksteriør standard. Hundene skal tegne sig efter den originale engelske standard og være kvadratiske i højden 31-38 cm. Her vægter brystkassens fleksibilitet og størrelse højest, da den er altafgørende om hunden fungerer på jagt. Kennel HiJacks forsøger så vidt muligt at avle i størrelsen 32 cm, da denne kan følge med på drivjagter samt gravjagter. Indtil videre er det gået den rigtige vej og hundene lægger i størrelsen 31-34 cm i skulderhøjde.  

Kennel HiJacks går efter DUAL jagthunde og besidder Danmarks første 3xChampion Jack Russell Terrier i den tidligere klub. Flicka er både Dansk og Finsk Gravchampion, samt Dansk Eksteriørchampion i JRTC GB. I 2018 blev hun ligeledes Dansk Veteran Champion i både Dansk Kennel Klub og i Dansk Terrier Klub. Og i 2019 blev hendes finske gravchampionat også anerkendt i DKK.
Lige efter kommer sønnike Venturo som ligeledes kan kaldes Finsk Gravchampion fra den gamle klub. Hundene bliver brugt aktivt på jagt, både rævejagt, drivjagt og apporting samt vildtspor. 

Hundene

Kennel HiJacks består af 3 Parson Russell Terriers hvoraf ingen i øjeblikket er en del af avlsprogrammet. Flicka fra 2010 har udenlandsk blod i årerne, da faderen er fra Belgien, men moderen er dejlig dansk (blandet med engelske linier lidt bagud). Venturo fra 2013, er søn af Figo og Flicka, og derfor en blanding af engelske, skotske, belgiske og danske linier, men indgår ikke i avl. Den sidste er fra 2018, så hun er endnu ikke med i avlen. 

Læs meget mere om hundene under deres profil ved at klikke på navnet.          

     

Flicka

  Flicka

Flicka har simpelthen vundet stort set alt hvad hun har sat sig for. Hun blev DJRKT's første der modtog det Danske Gravchampionat og den yngste der nogensinde har fået maksimal point flere gange i træk. Ligeledes har hun fået titlen Finsk Gravchampion på CV'et og høje placeringer til udstillinger. Slut 2016 blev hun også den første hund i DK med begge titler i Dansk Jack Russell Terrier Klub, da hun blev Dansk Eksteriør Champion til årets sidste udstilling. Hun bruges aktivt på jagt, dog kun efter ræv, da hun desværre har det let ved at blive distraheret på vand og som driver har hun svært ved at blive i samme såt som os andre. Selv efter skiftet til DKK, så slog hun igen rekorder ved at være den første Parson til at modtage Veteran Champion titlen i både DKK og DTK i 2018. I 2019 blev hun ligeledes den første danske Parson med Finnish Working Champion.

 

 

Venturo

 

Mors lille charmetrold er efter Figo og Flicka. Han er alletiders mix af de to og en skarp lille jagthund. Størrelse har han svært ved at vurdere, så han vil helst bare løbe marken og stranden tynd med Russell, og trods de 30 kg's forskel, så følger han godt med. Inden længe tager han også stand for fuglene.

Han bruges aktivt på jagt efter ræv i grav, apportering af fugle på land og driver på rådyr.

 

 

 

De andre hunde i huset

Der er selvfølgelig også andre hunde i huset, da vores store passion er jagthunde.

 

Russell

Russell er min første hønsehund og han skal nok skabe lidt alsidighed i jagtsæsonen. Sammen med terrierne kan vi nå nye højder med en lille Ruhåret basse. Indtil videre har han opnået titlerne Dansk Juniorchampion, Københavns Juniorvinder 2019, Rostock Juniorsieger 2019 og ved årets udgang gik han sin mors poter og blev DKK Racevinder 2019. Sidst på året modtog han også sit første certifikat, da han ved en efterårs markprøve opnåede en 2. præmie med en perfekt situation og uduelig fører (mig selv). Vi skal nok lære det i 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

De kærligste minder

Desværre lever de kære hunde ikke for evigt på denne jord, men altid i vores minder.

Figo Smil til fotografen

 

Figo - min første terrier

Figo var en fremragende avlshan der gav sunde og raske hvalpe. I huset var han kendt som den arbejdssomme og han var hovedårsagen til utrolig mange eventyr. Sygdom rev ham desværre alt for tidligt væk og han vil altid været savnet i flokken.

03.06.2007 - 01.08.2018

 

 

 

 

 

Tidligere hunde

Min dejlige Sparky er solgt til ekskæresten og fortsat gode ven Rasmus Hansen. Han er den eneste avlshan i flokken og leverer super hvalpe. Han er lillebror til Figo og derfor ligeledes engelsk og skotsk. Se meget mere om ham herunder.

Begge drenge

Sparky profil

 

 

Sparky