En Russell Terrier er jo mest kendt for at være en cirkushund, men den lille terrier kan faktisk så meget andet. Ud over det racebestemt jagt på ræv, så bruges racen også til drivjagt, da dens lille fysik kun presser vildtet i korte sekvenser. Russell Terrieren er også en aktiv familiehund, hvor især de større børn har stor glæde af deres høje energiniveau. Dog er racen en meget alsidig og klog hund, hvilket betyder at den også kan trænes i så mange andre discipliner.

Her i Kennel HiJacks træner vi næsten alle ugens dage i:

 

Lydighed/Rally

Vi træner flere gange om ugen i Danmarks Civile Hundeførerforening i Hvidovre, hvor alle hundene træner på B-niveau. Dette er ikke en typisk disciplin for terrier, men deres stædighed og intelligens er til en stor fordel i DcH's øvelser. Især spor, rundering og feltsøg er her de scorer høje point.


Væddeløb

Væddeløbstræning på Kallerup banen i Hedehusene v. Kallerup Væddeløbs Forening er det nyeste påfund her i huset. Det er meget trætte hunde man får hjem efter træning. I ny og næ trænes der også Lure Coursing med Ridgebacks, men lydigheden halter lidt bagefter her.

 

Apportering

En gang om ugen træner Venturo op til apportering i Hedehusene/Fløng Jagtforening.

 

Hundesvømning

Hundenes store passion for vand dyrkes selvfølgelig også hele året rundt. Derfor trænes der ugentligt i bassin, hvor Figo og Flicka hopper rundt hver onsdag.

 

Eftersøgning og spor

Tidligere har Figo været en del af eftersøgningstræningen i Københavnsområdet, men er desværre ikke længere aktiv grundet alder. Tilgengæld trænes der stadig spor på vildt og menneske-fært, når der er plads i kalenderen. Venturo trænes op til at kunne deltage i konkurrencer for Vildtspor og kaninslæb i ind- og udland.