November 2017

Det helt store klubskifte skete i november. Efter flere nederlag med den danske bestyrelse og ændring i den svenske lovgivning, gjorde det nødvendigt at finde andre veje. I november lykkedes det endelig at finde en klub hvor vi kunne få fodfæste og konkurrere på lige fod med alle andre i hele verden. Det bliver så spændende at føre de andre hunde videre i Dansk Kennel Klub og tegne en jagthund for de andre opdrættere. Vi glæder os i hvert fald meget til 2018 hvor det hele går løs.

Oktober 2017

Den 13 oktober kom 5 drenge til verdenen fra 3. generation HiJacks. De har alle fundet fantastiske hjem og det bliver en fornøjelse at følge fremover.

August 2017

Endnu en gang tog vi til Finland og denne gang var det Venturo der manglede en B og en A prøve, samt Troja der deltog for første gang. Begge klarede det fremragende og Venturo kan nu kaldes Finsk Gravchampion! Troja mangler stadig sin ene A prøve som hun må forsøge at hente hjem næste år.

Derudover kom den fine Troja (HiJacks 2nd Pink Lady) i løbetid på turen og jeg nåede kun lige hjem og vende en enkelt dag, inden turen gik til Sydtyskland for at få hende parret. Der ventes derfor hvalpe slut oktober.

April 2017

Vi har konkurreret en del i Sverige i året 2016 og det blev til nogle rigtige fine placeringer. Bedst gik det for Figo der også blev Årets Senior 2016 i Jack Russell Terrier Club of Sweden.

September 2016

Vi deltog som sædvanlig til det danske National og sikke en tur. Kennel HiJacks var flot repræsenteret og kom også alle hjem med rosetter, titler og endda pokaler. Mest vindene var HiJacks 2nd Pink Lady der både vandt Race u/32cm foran sin mor og desuden vandt dommerens hjerte og dermed også Working Class. Flicka trak sin tredje titel i hus og kan nu også kaldes Dansk Eksteriørchampion og vandt derudover avlsklassen med Venturo, Murphy og Troja. Figo måtte "nøjes" med en 2. placering i avlsklassen :)
Alt i alt en fremragende weekend!

August 2016

Turen gik til Finland og det var en sej og lang tur. Heldigvis gav det pote og Venturo fik første godkendte B-prøve i hus og Flicka blev Dagens bedste hund til A-prøve og med max antal point blev hun også Finsk Champion.

Juli 2016

Vi er efterhånden faste deltagere til de svenske udstillinger og Nationals er ikke en undtagelse. Placeringerne væltede ind og der kom da også en pokal i hus. Jeg har verdens bedste hvalpekøbere, der tillader mig at tage deres hunde med og konkurrere med dem.

April 2016

Så fik Flicka sin første BIS titel i hus og lige i røven fulgte Murphy. Turbo blev RBIS Hvalp og på 3 pladsen fulgte Wicked Rudy. Kennelmutter er meget stolt over den store opbakning fra alle med HiJacks hunde og så stolt over at kunne bringe flere i front. Tusind tak til jer alle.

Marts 2016

HiJacks 3rd Turbo Kip og Awesome Salto's debut i udstillingsringen gik over alt forventning. Turbo gik med titlen og pokalen Bedste Hvalp og på 3. pladsen kom Salto. De klarede sig så flot!

November 2015

Hvalpene er endelig kommet op i gear og der er fuld fart over feltet. De viser nu klart deres forskellige temperament og vokser med opgaverne.

September 2015

Også September var presset i kalenderen da både det danske National skulle afholdes og blot en uge efter fødte Flicka sit tredje og sidste kuld. Til DK National trak HiJacks ikke det vildt store med hjem, men Venturo fik sin anden pokal som den hurtigste i Jack Race over 32 cm og Figo blev kåret som årets avlshund. Lille Troja faldt slet ikke i dommerens stil og måtte nøjes med en blå roset i sin klasse.

Juli og August 2015

Juli var en travl måned hvor der både var Svensk National og flere ture til Tyskland for at få Flicka parret. Endnu en HiJacks trak en BIS titel hjem og denne gang blev det en BIS 4 Unghund til HiJacks 2nd Pink Lady, også kaldet Troja. Men vi var slet ikke færdige med at se det store udland, så Flicka og Venturo tog også med en tur til det engelske National, desværre kom der ingen titler med derfra men oplevelsen var stor. I August afholdt DJRTK også en hyggelig væddeløbsdag på Kallerupbanen hvor HiJacks løb med begge rekorder i over og under 32 cm, men henholdsvis Venturo og Troja øverst på skamlen.

April 2015

Så blev det en af hvalpene der trak sejren hjem og lille Murphy kan nu kalde sig vinder af Unghunde-klassen og dermed den famøse titel som Best In Show.

Juli 2014

Vi venter i spænding på at Flicka skal ruge færdig på hvalpene. Igen har den heldige herre været Figo og vi satser stærkt på at der kommer tæver i denne omgang.

Marts 2014

Effi (Stillehøjens Amora) fødte d. 9 marts 5 hvalpe og for første gang præstede den gamle at levere et stort overtal af tæver. Se meget mere under hvalpe.

Slut marts skal Venturo og jeg på et vildtspors-kursus og vi har i flere uger gjort os klar. Det går ikke helt efter planen og vi måtte tage et par skridt tilbage og starte forfra. Forhåbentlig vil kurset gøre godt og prøver kan tages til efteråret.

Februar 2014

Figo har været igang igen og denne gang måtte turen helt til Lolland. Denne parring har været på tale i flere måneder og blev aflyst sidste år, så det var glædeligt at det endelig lykkedes. Der ventes hvalpe i april 2014.

Venturo kom også igang med både lydighedstræning og gravoplæring, og hvor han halter en del på lydigheden (min fejl), så er gravoplæringen en stor success. Han besidder sin mors egenskaber og skrigen, samt sin fars taktik. Første prøve vil blive til Maj i Randers.

Januar 2014

Der er gang i den gamle der endnu engang har haft damebesøg, denne gang helt fra Hammerum, Herning. Der var flere succesfulde parringer og der forventes hvalpe i midt marts.

December 2013

Der kom 5 friske hvalpe d. 21 December 2013 fra Figo og Mille. De små trives i Værløse og nyder opmærksomheden i den lille familie på 2 piger og forældre.

Venturo kom også igennem sin første Nytårsaften uden så meget som et blink af fyrværkeriet. Der er altså visse fordele ved at bo i Albertslund, hvor der jævnligt bliver fyret af og han derved er vant til larmen og lyset.

Oktober 2013

Figo har været til sin 2. lydighedskonkurrence som B-hund og klarede det flot i anden forsøg. Han blev 4. bedste B-hund på dagen og havde generelt en fantastisk dag. Han fik 157,4 point og manglede altså kun 2,6 point for at have fået sin halve oprykning. Vi tager dem i 2014!

Den gamle har også været på spil igen og den unge Mille fik hurtigt kørt den gamle mand træt. Det lykkedes dog alligevel den gamle at charme hende og der kom 3 succesfulde parringer. Der forventes hvalpe til jul.

September 2013

Sparky blev atter far til et kuld på 4 hvalpe - 2 hanner og 2 tæver. Frida har passet dem til UG og det har det meste af tiden været små engle. Der er endnu en han tilbage, så skynd dig at få fingrene i ham hvis du lige står og mangler en jagtkammerat.

Juni 2013

Sparky blev endnu engang far til et dejlig stort kuld på 6 hvalpe. Vi er utrolig stolte af ham og ser frem til flere at se dem inden sommeren er forbi. Se meget mere her.

Lille Venturo er fortsat i husholdningen og kom derfor med til stævnet i Randers d. 15 juni. Der gik han i sin fars spor og blev Reserve BIS Hvalp.

April 2013

Jeg var grædefærdig, for min lille Cracker flyttede hjemmefra. Lykkelig over at have fundet den perfekte familie, men ked af at se ham tage afsted. Jeg har dog jævntlig fået billeder og beskeder fra ham, og han lyder til at nyde livet. Se meget mere på hans egen side 1st New Years Cracker.

Venturo er fortsat herhjemme, men venter blot på at hans nye familie henvender sig - se mere på hans egen side 1st New Years Venturo.

Det har været hårdt arbejde med de to, men absolut det hele værd og jeg glæder mig til om 1½ år når vi skal igennem det igen.

Marts 2013

Så kom de små guldklumper til verdenen - se mere under Hvalpe. 

Derudover fik kærestens Labrador også hvalpe igen. Der er 2 hanner og 1 tæve til salg endnu.

 

Jeg var forhindret i at deltage i DJRTK's generalforsamling, da Flicka havde fødsel samme dag. Til denne forsamling skulle jeg modtage Flickas certifikat og pokalen for bedste gravgående hund til en Sjællandsk prøve. Derudover stod jeg også på valg. Ja, jeg gik glip af en del, heldigvis blev jeg både genvalgt og pokalen havde jeg i forvejen :) Certifikatet vil jeg modtage ved det første bestyrelsesmøde der er lige rundt om hjørnet. Sidst men ikke mindst, så skrev jeg under på en fastansættelse i Copenhagen Metro Team, hvor jeg indtil videre har arbejdet på en midlertidig kontrakt. Pr. 1. april er jeg endelig ude af dagpenge/kontanthjælps-systemet og jeg kan begynde at se længere frem (og forhåbentlig finde et større sted at bo). Der er forår i luften! 

September 2012

Det 4. National blev holdt med stor stil i Skårup på Fyn i selskab med mange danskere og svenskere. Lørdag var en nervepirrende dag, da Flicka skulle stille op til muligvis den sidste gravprøve i DJRTK og blive den første danske gravchampion. Men inden da var der opvisning med juniorfremvisning, agility og frisbee, alt til stor glæde for børn og hunde. Senere var der også flugtskydning for både nybegyndere og øvede, samt jack race og ræveudslæb. Søndag var der dømt engelsk udstilling med den engelske dommer Ruth Arnold. Resultaterne var også helt fantastiske.

Flicka blev Danmarks første gravchampion med 70 point til sidste prøve. Hun scorede derved et gennemsnit på 73,75 og den første af slagsen. Hun genvandt også pokalen som den hurtigste i Jack Race under 32 cm.
Søndag blev hun 2. bedste glathåret tæve under 32 cm og blev 3. bedste par sammen med Figo

Figo genvandt også sin pokal som den 3. hurtigste i Jack Race over 32 cm. Søndag blev han 2. bedste glathåret han over 32 cm.

Sparky var først på om søndagen, men der strålte han også. Han blev 2. bedste glathåret han under 32 cm og derudover bedste avlshan med han seneste kuld fra Høyer.
 

August 2012

Den lille Flicka gjorde det igen. Hun brillerede ved gravprøven i Sakskøbing hos Kennel Karlsbjerggården og scorede endnu engang 75 point. Hun knoklede til det sidste i de 28 graders varme og genvandt pokalen med æren i behold. Jeg er så stolt af min lille jagthund og jeg glæder mig så meget til jagtsæsonen starter og hun endelig kan komme med på jagt. Hvalpene kommer når de kommer, indtil nu er hun blot min lille superstjerne og hun nyder opmærksomheden. Stor tak til Liv, Sarah og Kenneth der kørte hele vejen til Lolland og støttede os endnu engang.

Juli 2012

Flicka løb endnu engang afsted med pokalen som Dagens Hund hos Cramer ved deres årlige privat stævne. Vi er glade for at pokalen endnu står på hylden, da det var lidt tomt uden. Figo fik også den flotte pokal som den 2. bedste hund til eksteriør, som blev dømt af Jonna Kroul. Vi takker for endnu et dejligt stævne og håber at traditionen vil vare ved lidt endnu.

Juni 2012

Flicka løb afsted med sejren igen, denne gang for Djurslands Jagthunde Klub. Tiltrods for et "eminent stykke arbejde" så fik hun kun 73 point denne gang og blev derved dagens bedste hund. Figo lavede tilgengæld et halvfærdigt arbejde i graven, men forbedrere alligevel hans resultat med et enkelt point og er nu oppe på 67 point.

Sparky blev far for første gang søndag d. 10 juni 2012. Der kom 6 smukke hvalpe på blot 2 timer, 4 tæver og 2 hanner. Vi glæder os meget til at se billeder af de kære små og indtil da må vi blot lykønske de nybagte forældre.

Marts 2012

Så gjorde hun det igen og denne gang fik hun også sit første certifikat. Flicka gav den nemlig gas til gravprøven og scorede endnu en gang 75 point i grav (max point). Det formodes at hun nu er den mest vindende JRT til gravprøver i Dansk Jack Russell Terrier Klub, men jeg skal lige have tjekket det op med arkivet inden det offentliggøres.

Figo fik også forbedret sit resultat til gravprøven og scorede 65 point. Denne gang tog kæresten ham med i anlægget, men det er nok bedst at jeg gør det næste gang. Op på hesten igen Figo-mand.

Sparky forbedrede helt klart også sin bog, da han løb afsted med titlen som 3 bedste hanhund og 3 bedste i working class. Det har virkelig hjulpet at han har fået større selvtillid og nu begynder han også at slå sin broder med titler.

Alt i alt en rigtig dejlig dag

Januar 2012

Så blev Figo far til yderligere 6 små hvalpe d. 27 januar 2012. Der kom hele 5 hanner og blot en enkelt tæve, og de kan alle ses på Mai-Brits hjemmeside http://www.bricksite.com/marsvinunger/jack-russel-hvalpe. Det lader til at kanonen er startet op hos Figo, der laver flere og flere hvalpe i kuldene. Han er nu far til 17 små unger og vi ser frem til at møde dem alle på stævnerne i DJRTK.

November 2011

Jeg var så heldig at være med på rævejagt med Figo, hvor der var ræv hjemme. Figo strøg i rævegraven og var lige i røven på ræven hele vejen. Han arbejde knaldgodt og var super stolt over sin store moseræv, som lige nu er ved at gøres klar til at komme op ved siden af hans første ræv.

Også Sparky havde stor succes med kæresten, men desværre blev der endnu engang skudt forbi hans store ræv. Han skal dog nok få chancen igen, da kæresten lige nu bruger ham til rævejagt, mens hans egen passer sin lille nye hvalp.

 

 

 

 

Oktober 2011

Figo og jeg har endelig kvalificeret os i DCH og kan nu kalde os B-hund og B-hundefører. Det betyder også at Flicka automatisk bliver B-hund, meeeen hun mangler fortsat meget af C-programmet, så der går nok nogle år inden hun kan ses i konkurrenceprogrammet.

September 2011

Ved det danske National løb alle tre hunde med rosetter og masser af hundefoder fra klubbens nye hovedsponsor Husse. Det blev til hele 3 pokaler i Jack Race (én af dem er Vandrepokalen), hele 6 rosetter og 48kg hundefoder - lad os blot konstantere at der går lang tid før der igen skal bestilles foder. Konkurrenceåret er omme for mine tre vapser i DJRTK og det har været et fantastisk år. 

Flicka har modtaget to Vandrepokaler til gravprøver med henholdsvis 75 point (maks) og 73 point.
Hun har også løbet sig til sejren i Jack Race i både Sverige og Danmark, og de pokaler står ligeledes på hendes pokalhylde.

Figo har vist sit værd i eksteriør i både Sverige og Danmark og de dejlige flotte store rosetter hænger på væggen.
Han har også hentet to pokaler hjem til hylden og en flot kop fra DCH til Sjællandsmesterskabet. Konkurrenceåret er dog ikke over i DCH, så der er plads på hylden endnu.

Sparky har også været en flittig herre med både praktisk jagt og en masse rosetter til hans væg. Vi skal dog have lidt mere styr på hans spisevaner, så han kan hente endnu flere hjem næste år.

Figo og Flicka er også blevet bekræftet i at være et godt par og vi glæder os til at skabe nogle fine flotte og forhåbentlig vindende hvalpe i 2012.

Juli 2011

Så kom de allesammen - alle 9 hvalpe. Chiqui fødte 2 hanner og 2 tæver d. 21 august, og blot 6 dage efter fødte Bootsie 3 tæver og 2 hanner. De meget smukke hvalpe kan ses under hvalpe.

Juni 2011

Bootsie kom i løbetid slut maj og der var flere succesfulde parringer. Det var som kærlighed ved første blik, for efter blot 10 min. hang de sammen og de fortsatte deres parringslege i hele 3 dage hos Nina i Snertinge. Vi glæder os til at se hvalpene og hvad Figo kan præstere.

Flicka gjorde sig især synlig ved stævnet i Sakskøbing, hvor den blot 15 måneder gamle tæve gik hen og lavede maksimum point til gravprøven. Selv dommeren måtte tage hatten af, da han havde svoret at en Jack Russell Terrier aldrig ville kunne lave 75 point til en prøve. Stævnet var også super hyggeligt hvor alle stod i samlet flok og vi efter lang tid med underskud, skabte dette stævne endelig det forventede overskud. Jeg var super stolt den dejlige lørdag i selskab med Karlsbjerggårdens Kartel.

Maj 2011

Der har været flere succesfulde parringer mellem Figo og Chiqui, og der forventes hvalpe i slutningen af juli. Vi glæder os meget til at se de kære små, som nu har måtte vente godt 1 år før det hele lige passede i ejernes kalendere. Hvalpene kan allerede reserveres, se hvordan under parringer. Hun har været en fryd at have boende og nogle af Figos uvaner er da også kommet hende for øje. Chiqui bor i Charlottenlund til daglig og vi glæder os til at kunne følge med i hvalpenes udvikling.

Det er med stor fornøjelse at meddele at Figo blot venter på at Bootsie von LuriFox skal komme i løbetid, så han kan gå i sin fars spor og skabe velafbalanceret, smukke og dejlige jagthunde med hende. Se meget mere under Parringer her på siden eller på www.lurifox.dk.

Marts 2011

Efter en heftig generalforsamling, er jeg nu endt i bestyrelsen i Dansk Jack Russell Terrier Klub. Jeg glæder mig til at arbejde med hundene og medlemmerne, og sammen atter skabe en klub i udvikling. Min post i Stævneudvalget er ligeledes intensiveret, da flere har forladt udvalget. Med nye kræfter på toppen og blandt frivillige, er jeg sikker på at de næste par år er fyldt med udfordringer og glæde.

Februar 2011

Så har begge drenge smidt ræv ud og kan nu stille i working class i DK. Sparkys ræv blev desværre ikke skudt, men Figos er ved at blive klargjort til ophæng herhjemme, det bliver så smukt.

Fotokonkurrence 2009/2010

Så er vinderne fundet i DJRTK's fotokonkurrence og Figo blev 3. vinder med billedet:

Figo smiler

National 2010

Så kom det længe ventet stævne, men for Figos vedkommende, blev det desværre uden medaljer. Der var hård konkurrence og den kære engelske dommer viste mig ved pausen, hvordan opstillingen af Figo skulle være, så han kunne vinde meget mere. Han fik jo en fin placering ved det tyske, så det er jo fortsat meget individuelt fra dommer til dommer.

Figos dejlige hanhvalp Appel Jack var til fremvisning om lørdagen og der fik han selvfølgelig Særdeles Lovende. Han er fortsat til salg, se www.stald-godthaab.dk.
 

 

 

 

 

August 2010

Den lille er efterhånden faldet til og overtager så småt styringen - lille bandit. Hun er begyndt til lydighed, så det burde blive bedre:)

Figo går spændt og venter på at en tæve fra Kennel Kousholts C-kuld kommer i løbetid. Der er nemlig kommet endnu en reservering på den dejlige herre. Derudover er kalenderen ellers booket helt op, da der både er Frijsenborg, Det tyske Nationals (for første gang) og selvfølgelig det danske Nationals. Det bliver nogle spændende weekender, fyldt med oplevelser til de kære små.

Maj 2010

jack russell terrier Figo og Flicka

Der er sket flere store ting her i maj måned. Jeg har selv fået min dejlige nye tæve hjem og hun laver rav i rutinen
:-) Det er tidligt op om morgenen og flere ture om dagen. Figo har også selv været lidt påpasselig i starten og bestemt ikke glad for den nye beboer. Langsomt er han begyndt at forstå alvoren og begynder da også at lege lidt med hende i haven. Jeg har tilgengæld glemt alt om at have hvalp og må nok hellere lige låne en bog på biblioteket. Sparky er tilgengæld vendt hjem til Jan, da tre hyperaktive hunde og en tyk kat er lidt meget at have i en lille lejlighed.

Derudover er Figo også blevet far til en lille tæve og en lille han sammen med Pio. Hvalpene kom til verden d. 24. maj 2010 og er dejlig tykke og raske. Se dem på www.stald-godthaab.dk.

Marts 2010

Det er jo ingen hemmelighed at jeg har bestilt en ny hund, og imorges fik jeg den dejlige nyhed, at hun var kommet til verden. Selvom at jeg havde sat rimelig mange krav til den lille nye, så havde jeg en fornuftig aftale med hunde-moderen og hun overholdt sin aftale. Dyyygtiiig vovse! Den nye Flicka kan ses på www.kennelduvaa.dk.

Februar 2010

Vi er nu flyttet til Albertslund. Egentlig er det ikke så langt væk fra den tidligere adresse, men det tillader at have skoven som nabo og et ungt nabolag. Dejligt at flytte ind i egen lejlighed igen, selvom at det var smadder hyggeligt at dele med stedfaderen og have nogen at komme hjem til. Det bliver spændende om katten kan lide udendørslivet eller hun selv vælger at være indendørs. Jeg håber selv på det bedste, men måske kunne lidt udendørs aktivitet gøre op med hendes hængebug. Sparky er igen på besøg og Figo nyder selskabet.
Figo har også været på sæsonen sidste jagt, men fortsat ingen ræv. Derimod en mår. Hvorfor også lægge ud med det lette, når man skal starte på toppen.

Januar 2010

Så har jeg endelig haft muligheden for at føre Figo på en jagt. Selvom at han ikke lige var så tændt i starten og troede at vi bare hyggede i skoven, så fik jeg ham alligevel til at tænde ved lugten af en grævling. Det tog næsten 15 min. for Figo at undersøge hele den store naturgrav med grævlingen i, som smuttede for øjnene af jægerne. Figo opdagede det vist aldrig selv eller også var han bare ikke så hurtig til at finde udgangen som grævlingen. De andre naturgrave var desværre tomme, men yderst aktive. Næste sæson ved vi mere om hvor rævegravene er, og så har vi forhåbentlig også flere valgmuligheder og derudfra en større succesrate. Men det var super fedt og bestemt noget som skal dyrkes. Gooooood dreng!!

Oktober 2009

Sparky blev leveret tilbage i september til Karlsbjerggården, hvor han nyder sin selvtillid og jævnlige besøg af sin plejemor:) Han er blevet super flot og har fået et kæmpe boost af selvtillid efter 3 måneder ude. Han er bestemt savnet her i lejligheden og af hans legekammerater på gaden. Det har tilgengæld givet mig mod til at anskaffe mig endnu en af slagsen og jeg er nu på udkig efter en tæve til sommer 2010.

September 2009

Der er skabt røre i klubben, da et medlem netop er blevet ekskluderet på baggrund af bestyrelsen "anbefalinger" til klubbens medlemmer hvad angår avlen. Diskussionen går meget på om medlemmet har benyttet indavl på trods af klubben anbefalinger. Det er desværre en meget principiel sag, som nok tages op på flere møder, og forhåbentlig med et resultat der stemmer overens med de gældende vedtægter, og ikke som nu, hvor bestyrelsen fungere som den øverste myndighed. Hele diskussionen kan læses nærmere på klubben hjemmeside, www.djrtk.dk.

Juni 2009

Vi er simpelthen så heldige at have besøg af Sparky, som er en yngre bror til Figo. Han er blot 7 måneder gammel og har et stort potentiale. Han er vant til at bo hos Jan ude i stalden, så at flytte ind til storbyen kan være noget af en omvæltning, men han klarer forandringerne rigtig flot. Han er en stille og rolig hanhund, ligesom Figo, så de to spænder godt sammen. Der er dog små magtkampe, men de er aldrig rigtig alvorlige, gudskelov. Jeg tror at Sparky får en hel del mere selvtillid sammen med Figo og forhåbentlig også viser mere interesse for ræven derefter. Han bliver ihvertfald en super familiehund, med roligt temperament og altid klar på at blive nusset, passet og plejet. Som én sagde til mig for nylig "man kan altid finde rigtige gode hunde blandt gemmerne hos Jan".

Maj 2009

Hjemmesiden er så småt kommet på benene, men mit studie forhindrer mig desværre i at færdiggøre den foreløbig. Jeg er super glad for hjemmesiden og glæder mig til de sidste ting er faldet på plads, deriblandt et galleri og en baggrund som er lidt mere frisk.